iKotva568. Babské hody v Kuřimi s klubem KuDaK.

Středa, Srpen 16, 2017
Napsal Aleš Kadlec

Babské hody v Kuřimi začaly před kostelem sv.Máři Magdalény, kde si dali všichni aktéři sraz. Před předáváním hodového práva a žehnání hodům si ženy zpívaně o to řekly. Potom pan farář hodům požehnal a pan starosta hodové právo členkám dámského klubu KuDaK udělil. Po té si všichni před kostelem zatančili sólo pro pana starostu.

Po předání hodového práva a požehnání hodů vyšel průvod přod kostela přes město v doprovodu dechové kapely Březovjané. Na náměstí 1.května u pomníků obětem války a čestného občana Kuřimi Dr.Edwarda Beneši bylo první zastavení se zpěvem a tancem. Druhé zastavení bylo u přechodu pro chodce před bývalým obchodním střediskem Elprum.

Průvod udělal ještě třetí zastavení u obydlí hlavní stárky a duše těchto hodů, Renáty Mudroňové. Potom se odebral do areálu Základní školy na Komenského ulici, kde se na školním dvoře pravidelně uskutečňuje vlastní hodová  veselice.

Zde na dvoře školy, lidově v Kuřimi řečeno na Komendě, se uskutečnil uvítací program kuřimských stárek, který měly připraven.

Odpoledne zde na Komendě hrála cimbálová muzika Kyničan v čele s primášem Martinem Kšicou. Hráli k tanci i poslechu, ale také k programu stárek.

Stárky, členky Kuřimského dámského klubu KuDaK si připravily pro hlavní část vystoupení hodů Slezskou besedu.

Stárky, člnky Kuřimského dámského klubu KuDaK si připravily pro hlavní část vystoupení hodů Slezskou besedu. Tančily ji nejen odpoledne, ale i po setmění večer.

Všechny členky Kuřimského dámského klubu KuDaK obdržely za svou dosavadní činnost od jejich vedoucí rozkošně baťůžky.

K tanci i poslechu večer hrály kapedy Březovjané a Stereo.

Baby z Kuřimi si připravily pro dobu před půl nocí Předpůlnoční show.

Baby z Kuřimi si připravily pro dobu před půl nocí Předpůlnoční show. Po jeho skončení se ještě po skupinkách fotografovaly a všich zde přítomní se společně dobře bavili při produkci obou kapel.

Pěkný den.

 

()

Zanechte vzkaz

Srpen 2017
Po Út St Čt So Ne
« Čec   Zář »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :