iKotva285. MAS Brána Brněnska v Permonium Oslavany. Odbor Sociálních věcí města Kuřimi informuje. Horní Lipová. Zimní pěší výlety od Domu U ospalého heligónu.

Neděle, Březen 24, 2013
Napsal Aleš Kadlec

Místní akční skupina (MAS) Brána Brněnska měla čtvrtou Valnou hromadu v nové turistické rekreační atrakci Permonium Oslavany, které vzniklo rekonstrukcí opuštěného hlubinného uhelného dolu Kukla. Objekt je dnes včleněn do firmy Oslavanské strojírny. Reformy ministra Drábka (TOP 09) a dopady na nové pracovní náplně odboru Sociálních věcí města Kuřimi. Přednáší pracovnice a kurátorka odboru paní Jitka Navrátilová, její výklad jsme doložili obrazovou koláží vztahující se k tématu, o kterém hovoří. Při únorovém rekreačním pobytu jsme byli ubytováni v Domě U ospalého heligónu majitele, umělce a člena Valašské vlády Bolka Polívky, Zdeňka Korčiana. Z penzionu jsme podnikli parťákem Aloisem několik výletů s kamerou. Takže se s jejich průběhem můžeme svámi podělit.

MAS Brána Brněnska zasedala v turistické atrakci Permonium s příběhem. Členové MAS přítomní na Valné hromadě byli provozovateli turistické atrakce pozváni dojejích útrob. V ozvěně při výkladu v bývalé těžní věži dolu Kukla, jenž byl dříve jednou ze šachet Rosicko – Oslavanských uhelných dolů zcela zanikly informace, že nejde jen o prohlídku objektu, ale možnosti využití pro děti i dospělé v různých herních a soutěžních společenských atrakcích. V několika rozhovorech doplněných archivními záběry ze dvou společenských akcí v Moravských Knínicích a Lipůvce, a patřičnou videokoláží prostor a věcí, o nichž se mluví vysvětlíme co vlasně je MAS.

Odbor Sociálních věcí má po reformě pana ministra Drábka (TOP 09) a této vlády nové činnosti, jiné však, které prováděl doposud, předal jiným odborům. Podle nás je největší reformou, že se ušetřilo na chudácích, aby se mohli podělit bohatí kamarádi. Co si však myslíme není pro nás v této chvíli to nejdůležitější. Tím je sdělení, co kde a jak se bude jak a kdo provádět, co mohou kde lidé požadovat.

Naše výlety v Horní Lipové od Domu U ospalého heligónu.

Pěknou podívanou a pěkný den.

()

Zanechte vzkaz

Březen 2013
Po Út St Čt So Ne
« Úno   Dub »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :