iKotva191. Kultura v regionu. Festival Hoří má panenko. Krojované hody. Kuřimské zámecké léto. Vernisáž básnické sbírky.

Pondělí, Září 26, 2011
Napsal Aleš Kadlec

V srrpnu pořádá SDH Lipůvka hudební festival Hoří má panenko a neb veselo je s pivovarem Černá hora. Toho letošního se jako hlavní hvězda festivalu, uskutečnil koncert sourozenců Hany a Petra Ulrychových se skupinou Javory beat. Na konci prázdnin se uskutečnila krojovaná hodová veselice v Malhostovicích. Na závěr Kuřimského zámeckého léta vystoupili ve společném koncertu sourozenci František a Jan Nedvědovi. Počátkem záři se uskutečnily tradiční krojované hody v Drásově. V polovině září se uskutečnila v kuřimském zámeckém klubu Escape vernisáž básnické sbírky Stoupání.

Ve druhé polovině letních prázdnin pořádá Sbor dobrovolných hasičů v Lipůvce tradiční letní hudební festival Hoří má panenko a neb veselo je s pivovarem Černá Hora, jenž je hlavním sponzorem festivalu. Festival moderoval také již tradičně Milan Tesař. Letos se zde uskutečnilo pět koncertních vystoupení. Dvě úvodní jsme nezastihli. Koncert Lucie Dobrovské jsme zastihli v samém závěru. Po n í přišla ke slovu brněnská folk rocková kupina Svítání.

Hlavní hvězdami večera v minulosti zde již byli Josef Bobek či Jan Nedvěd. Tentokráte zde byly sourozenci Hana a Petr Ulrychovi s Javory beatem. Požádali jsme je k užití některých z písní z jejich koncertu pro naše zpravodajství. Neměli námitek, aůle jaké však bylo naše překvapení, když nás obratem požádali o naši nahrávku, pro jejich vlastní případné využití pro vlastné webové stránky, což jsme samozřejmě považovali za velkou čest.   Nakonec jsme usoudili, že bude lépe, když je v reportáži představíme komentářem, pro něhož jsme získali podklady především z jejich webových stránek, ale i jiných zdrojů. Přijemný poslech.

V rámci Vavřineckých hodů se jede cyklistický závod Vavřinecké kolečko, který jsme již uvedli před časem. Nyní uvádáme reportáž z vlastní krojované hodové veselice.

Podsledním koncertem letošního Kuřimkého zámeckého léta byl společný koncert bratří Frantška a Jana Nedvědových.

9. – 11. září se uskutečnily letošní krojované hody Městyse Drásov.

Pátek odpoledne

Sobota.

Neděle.

17. 9. 2011 se uskutečnila vernisáž nové básnické sbírky horizontální poezie
STOUPÁNÍ, Kateřiny Sukačové.

Pěkný den.

()

Zanechte vzkaz

Září 2011
Po Út St Čt So Ne
« Srp   Říj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :