iKotva č.14. Aktuálně: hasiči a včely. Archiv: cyklostezka Kuřim-Malhostovice. Spolupráce hasičů a Policie.

Úterý, Květen 26, 2009
Napsal Aleš Kadlec

Stalo se dnes. Hasiči a včely. Z archívu: cyklostezka Kuřimi Malhostovice se už rýsuje. Nehoda není dost často náhoda.

Počasí: jasno až polojasno jako o žních. V poledne 25°C. Jaro a teplo, proč by se tedy včely nerojily, že?

Kuřimští dobrovolní hasiči dnes před čtrnáctou hodinou byli povolání na technickou pomoc. Před hlavní budovou  Slévárny v uzavřeném objektu severní průmyslové zóny v Kuřimi se rojily včely na zde stojícím okrasném smrčku. Přijeli hasiči z Kuřimi a roj za dvacet minut zlikvidovali. Ještě v minulém roce museli na takovouto událost přijet hasiči HZS Tišnov. Nyní na to stačí kuřimští dobrovolní hasiči po absolvování kurzu a dovybavení výbavy zdejší jednotky patřičnými technickými prostředky. Včera likvidovali roj včel v Chudčicích, kde se rojící se včely usadily do dutiny jednoho u tenisového hřiště stojícího topolu. Dnes byli na zásah povoláni dispečinkem, včera o tento zásah požádal přímo chudčický starosta Vladimír Kalus.

Po loňské stavební aktivitě se letos plánuje jak v Kuřimi, tak i v Malhostovicích další pokračování stavby cyklostezky. Naše reportáž je zcela vypovídající o situaci letošního jara.

Naše reportáž bez komentáře dokumentuje dobrou spolupráci hasičů a HZS Tišnov a okolních SDH, v tomto případě z Kuřimi a Policie ČR Brno-venkov. Řidiči by si měli vzít ponaučení, že než skončit raději takhle, je lépe sundat nohu z plynu dřív než bude pozdě. Je dobré pozorovat dění kolem sebe a dát třeba i přednost tomu, kdo právě bezohledně pospíchá…

Nashledanou

()

Zanechte vzkaz

Květen 2009
Po Út St Čt So Ne
« Dub   Čer »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :