iKotva č.13. Sokolská akademie v Tišnově. Házená mladší žáci Kuřim : Ivančice

Pondělí, Květen 25, 2009
Napsal Aleš Kadlec

V neděli 24.května se uskutečnila Sokolská akademie akademie.

Sokoli v Tišnově mají od počasí špagát, nebo si to umí zařídit. Na akademii měli počasí značky ideál. Kolem 25°C, slabý větříček, který by ani hruštičku ze stromu neshodil.

Byla pořádána při slavnostním znovuotevření venkovního hřiště, které  si vyžádalo pro druhé otevření po rekonstrukci a položení umělohmotného povrchu, cca 6 milionů Korun. Rekonstrukci provedla firma Mertastav Předklášteří a starosta Perštejnké župy Adolf Mistr si pochvaloval kvalitu a operativnost jejich stavební činnosti. Kolik stálo původní, vybudované a poprvé slavnostně otevřené před více jak 100 lety, nám není známo. Bylo totiž vybudováno ještě před rokem 1905, když se už v  zimě toho roku zde bruslilo na umělé ledové ploše .

V úvodu slavnosti promluvil starosta Perštejnsé sokolské župy bratr Adolf Minster a starosta města Tišnova František Svoboda. Ten také slavnostně přestřihl trikolórovou pásku. Po té již přišli ke slovu cvičenci, aby předvedli přítomným divákům, kterých zde bylo kolem tří set, asi dvouhodinový program. Následující sestřih z převážné části akademie zajisté i Vám, kteří se zde nebyli, přiblíží skvělou atmosféru tohoto sportovně svátečního odpoledne na hřišti Sokola Tišnov.

Mladší žáci Kuřimi a Ivančic sehráli mistrovské utkání v neděli 24.května až v podvečerních hodinách. Měli hrát ve 13 hodin, jenže kuřimská nafukovací hala byla v téměř letním počasí doslova saunou. V záznamu ze druhého poločasu je vidět herní vyspělost hostů z Ivančic, ale je to dáno také věkem hráčů, neboť v tomto věku je každý rok znát. Přesto si zaslouží od nás oba týmy pochvalu, s jakým zaujetím i v tomto podvečerní pařáku hráli. A po shlédnutí tohoto střihového záznamu se k naší pochvale jistě připojíte také.

Nashledanou

()

Zanechte vzkaz

Květen 2009
Po Út St Čt So Ne
« Dub   Čer »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :