iKotva č.3 – Házená, fotbal a badminton – záznamy

Pondělí, Květen 11, 2009
Napsal Aleš Kadlec

Nyní uvádíme II. ligu házené mužů mezi týmy SK Kuřim a Sokola Velkého Meziříčí, krajský přebor v kopané ml.  žáků Kuřimi s Velkými Opatovicemi, Velikonoční turnaj v badmintonu Miňon Cup 2009 v Moravských Knínicích.

II. liga házené  mužů

K poslednímu domácímu střetnutí nastupovali kuřimští házenkáři v nafukovací hale nejen proti týmu Velkého Meziříčí, ale oba týmy i proti velkému horku. Domácí museli bezpodménečně vyhrát, pokud by si měli ponechat ještě nějaké nadějné ambice na záchranu ve druhé lize. Již se domnívali, že mají nahráno, neboť soupeři za nimi měli značné bodové ztráty. Jenže teoretické výpočty jsou k ničemu ve chvíli, kdy touha týmu ze dna tabulky po získání skalpu podstatně lepšího týmu v téže soutěži je až zázračně veliká a hlavně je naplňována praktickými výsledky na hřišti. A tak postavení a hlavně naděje na další setrvání týmu Kuřimi ve druhé lize se dalo považovat za otřesené a případnou porážkou … ani pomyslet.

V tomto utkání tedy potřebovali domácí vyhrát. Z jeho průběhu jsme zajistili pro občany Kuřimi televizní záznam, jenž zařazujeme jako přílohu do našeho televizního vysílání. Pro ty kteří nemají kabelovou televizi v Kuřimi umožníme tímto ve variantě internetu podívat se také, v šesti desetiminutových sekvencích.

I. třída krajského přeboru Jmk kopané ml. žáků

Odpovězte si na otázku, kdy a kde jste naposledy viděli reportáž ze sportovního klání žáků? A přitom je to pro fotbalisty a jejich příbuzné  a příznivce stejně důležité, jako pro dospělé. A atmosféra? Určitě nadšenější než u špičkových sportovců z klubů a spolků. Natáčíme dle našich možností různé druhy sportů a nemůžeme tedy vynechávat ani fotbal.

Ve druhém příspěvku zařazujeme bez významného komentáře mistrovské fotbalové utkání mladších žáků mezi týmy Kuřimi a Velkých Opatovic.  Dle našeho mínění, všichni na hřišti odevzdávají výkon, ke kterému jsou i slova komentáře dost často zbytečná. Přes naše internetové stránky se navíc mohou podívat i diváci, kteří nemají dosah našeho vysílání po kabelech obecních kabelových televizí, a dost často by  se podívali rádi. Například do týmu FC Kuřim nastupují i hráči z Lažan či Lipůvky.

Velikonoční turnaj v badmintonu Miňon Cup 2009

V Moravských Knínicích je tradičně pořádán Velikonoční turnaj v badmintonu. Má název Miňon Cup po svém zakladateli podnikateli v oboru zámečnictví Ladislavu Miňonu Pleskačovi. Letos se hrálo o velikonoční neděli. A nejen hrálo, ale večer i dále bavilo, neboť turnaj je nejen sportovním kláním, ale i setkáním přátel.

Turnajového klání se zůčastnili hráči z Čebína, Kuřimi a Moravských Knínic. Soutěž žen vyhrála Zora Jakubcová z Čebína a mezi muži Roman Veselý z Kuřimi. Náš záznam z turnaje již kuřimští a moravsko kníničtí diváci shlédli. Nabízíme ho i touto internetovou formou vysílání šesti desetiminutových sekvencí i aktérům tohoto turnaje z Čebína a dalším zájemcům o tento sport.

Hráči byli nejprve rozděleni do kvalifikačních skupin, ze kterých se postupovalo do semifinálových a z těch do závěrečné finálové skupiny. A boje ve finálové skupině jsou obsahem tohoto pořadu o šesti desaetiminutových dílech. Soutěž mužů byla velmi dramatická a žádný ze soupeřů se nevyvaroval alespoň jedné porážky.

Na konci turnaje byla pořádána badmintonová exhibice, v níž proti sobě nastoupili ligoví hráči Sokola Jehnice a také juniorští reprezentanti ČR z téže jednoty.

Nashledanou

()

Zanechte vzkaz

Květen 2009
Po Út St Čt So Ne
« Dub   Čer »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :