iKotva395. Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců města Kuřimi.

Středa, Duben 29, 2015
Napsal Aleš Kadlec

Ve čtvrtek 23.dubna byli Sportovním výborem Zastupitelstva města Kuřii vyhlášeni nejlepší sportovci, trenéři, funkcionáři žijících vKuřimi, a to sportů které jsou v Kuřimi zastoupeny, ale i sportů, jejichž základna je mimo území Kuřimi. Pořadem provázel, a velmi dobře, hráč házené SK Kuřim Boris Písařík. Od minulého roku město Kuřim oceňuje Čestnými uznáními i sponzory kuřimského sportu.

Letos byli oceněni aktivní sportovci: Talent roku: Karolína Sarah Baxová – Whu-su, Lukáš Petříček – šachy, Aneta Weinlichová – plavání. Ceny předávali Radka Nechmačová, mnohonásobná mistryně republiky v plavání a Ing. Milan Vlk, dlouholetý předseda oddílu SK Kuřim.

Kategorie junior/dorostenec: Ondřej Hirš – házená, Dalibor Máslo – Whu-su, Martin Šťasta – cyklistika MTB. Ceny v této kategorii předával mistr České republiky v cyklistice Tomáš Konečný. Druhým předávajícím byl Ing. Lubomír Stříž, předseda cyklistického klubu Hard Bikers Kuřim a organizátor cyklistických akcí.

V kategorii Sportovních týmů byli vyhodnoceni starší žáci A klubu FC Kuřim a tým štafety Plaveckého klubu Kuřim. Vyhlašovali Ivoš Peřina, bývalý hráč fotbalového divizního tůmu, úspěšný fotbalový trenér, v současnosti trenér mužů FC Kuřim A a Ing. Rostislav Hanák, trenér mládeže házené v SK Kuřim.

V kategorii Trenér roku byli ocenění Ing. Zdeněk Dupal, spoluobnovitel oddílu dívek, trenér přípravek a mládeže, Pavel Jahoda, fotbalový trenér mladších žáků FC Kuřim, zakladatel volejbalového turnaje volejbalových smíšených družstev veteránů, kterýmžto turnajem uctívá památku na svého otce v Memoriálu Jaromíra Jahody. Uvidíme v příštím čísle vydání.

V kategorii trenér roku byli vyhlášeni Ing. Emil Pavlok, trenér a funkcionář klubu Sportovního střeleckého klubu TOS Kuřim, který je dlouhodobě největším střeleckým klubem na Moravě. Jiří Svoboda, dlouholetý předseda fotbalového klubu FC Kuřim. Ocenění předával starosta města Kuřimi, Ing. Mgr. Drago Sukalovský.

V mimořádné kategorii byli oceněni sportovci s trvalým bydlištěm v Kuřimi, kteří dosáhli v minulém období mimořádných úspěchů při startu v jiných než kuřimských klubech. Eva Přichystalová – Judo. Obsadila na Mistrovsví ČR 3.místo. Tigran Movsisjan, držitel titulu Mistr ČR a tří titulů Mistr světa v Kickboxu. Klára Mikelová, členka extraligového týmu brněnských volejbalistek a členka reprezentačního týmu ČR pro letošní Mistrovství Evropy.Ocenění předával místostarosta města Kuřimi PaedDr. David Holman.

Čestné uznání obdržel sponzor kuřimského sportu, firma Lesy města Brna a.s. Za společnost přebíral Ing. Radek Šťastný, člen klubu házené SK Kuřim.  Ocenění předával předseda Sportovního výboru Zastupitelstva, člen Zastupitelstva a Rady města Kuřimi Inf. Petr Ondrášek.

Sportovci Kuřimi roku 2013 – 2014 se stali aktivní hráč házené Jiří Čermák, SK Kuřim (snímek v němž ho uvádíme v akci je z archívu z roku 2001) a Helena Vičarová, spoluzakladatelka oddílu Whu-su při DDM v Kuřimi, mistryně ČR ve Whu-su. Ceny předával hlavní organizátor tohoto večera Bc. Jan Vlček, člen Zastupitelstva a Rady města Kuřimi, člen komise Sportovního výboru Zastupitelstva.

Pěkný den.

 

()

Zanechte vzkaz

Duben 2015
Po Út St Čt So Ne
« Bře   Kvě »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :