iKotva393. Kamera na cestách. Stechelberský vodopád, říčka Mürrenbach, Lauterbrunnen. Zubačkou přes Wengen a Klein Scheidegg na Jungfraujoch. Zpět přes Grund a Grindenwald.

Čtvrtek, Duben 23, 2015
Napsal Aleš Kadlec

Z našeho putování Švýcarskem s CK Luňáček uvádíme třetí díl tohoto dokumentu. První část jsme uvedli ve vydání ikotva 51, kde jsme navštívili vodopády u Schaffhaussenu na řece Rýnu a nad Lungernen se tyčící vrchol Schönbüel s kavárnou Panoramawelt. Ve druhém dílu tohoto putování v čísle ikotva 74 jsme Vás zavedli nejprve do Kanderstegu, kde se autobus naložil na autovlak Motorola. Po vlastních kolech jsme dojeli kolem jezera Brinzensee do Saas Fee. Zde jsme vyjeli lanovkovými kabinami Alpin Expressu a kolejovým vlakem Alpin Metrem na Allalinhorn s ledovcem Gletscher a otáčivou restaurací střediska Mitellalalin. Po tří hodinovém pobytu jsme sjeli opět Alpin Expressem zpět do Saas Fee. Odtud jsmme jeli na k hotelu Plangerli, kde začínají přečerpávací elektrárny. Komentářem jsme Vám přiblížily i hledání úložišť jaderných odpadů pod masívem zdejších hor s přehradami. Přitom jsme jako vždy pořizovali v průběhu jízdy jak lanovkami, tak i autobusem, jedinečné záběry okolní přírody, které pokud jste tam nebyli, tak se snimi ani nikde nesetkáte.

Ve třetí části dokumentu o výletu do Švýcarska s CK Luňáček pojedeme k Stechelberskému vodopádu. Po krátkém pobytu jsme se vrátili zpět kolem říčky Müttelbach do Lauterbrunnenu a prošli jsme se městem. Nasedli jsme na zubačkovou železnici a vyjeli jsme přes Wengen a Klein Scheideggu na Jungfraujoch. Během jízdy bylo dobré počasí, které dovolilo mít otevřná okna a tak jsme natáčeli o sto šest. V komentáři řekneme informace a zajímavosti vztahující se k této oblasti, ale ke komentáři Vám nabídneme úchvatné pohledy z otevřených oken jedoucí zubačkové železnice. Na vrcholu Jungfraujoch byla sice mlha, ale nenudili jsme se tam. Navštívili jsme ledovou jeskyni a prolezli jsme technické a turistické zázemí vrcholu. Po sjetí do Lauterbrunnenu jsme jeli přes Grund a Grindenwald zpět do Lauterbrunenu. Přejeme Vám pěknou podívanou v těchto zde uvedených 130 minutách videozáběrů s komentářem ze Švýcarska.

3. část s cílem na Jungfraujoch.

Pěkné zážitky a pěkný den.

()

Zanechte vzkaz

Duben 2015
Po Út St Čt So Ne
« Bře   Kvě »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :