iKotva336. Plesy v Lipůvce a Drásově. Dětské karnevaly v Chudčicích a Lipůvce. 1.Farmářský trh s jazzovým koncertem v Kuřimi. Příprava FC Kuřim a Slovan Brno na jaro.

Pondělí, Březen 10, 2014
Napsal Aleš Kadlec

V Lipůvce se uskutečnil ples Základní školy. Její žáci si sami pod odborným vedení učitelek školy připravily dvě plesová vystoupení. Polonézu s doprovodem moderní hudby a téměř Pomádu v doprovodu legendární skupiny ABBA.

V Drásově se uskutečnil benefiční ples Občanského sdružení Spolu v Drásově. Sbirka na novou mateřskou školu je nazvaná Drásov sobě. V současnosti je MŠ na třech místech a nedostačuje ani to. Nová by měla mít kapacitu 125 – 140 míst, aby mohly všechny děti z Městyse chodit do jednoho zařízení MŠ. Městys Drásov, po výstavbě nutné kanalizace,  na novou MŠ zatím nemá finanční možnosti, takže všichni co mohou pro MŠ něco udělat, se z různých veřejně prospěšných akcí skládají na novou MŠ. Plesy jsou jednou z nich.

V Chudčicích se uskutečnil dětský karneval, na němž bylo námi dodnes neviděno velké množství účastníků, hlavně dětí. Je poznat, že oproti jiným místům v ČR v Chudčicích, stejně jako v Kuřimi, prožívají „babybum“. Oproti dřívějším letům letos bylo doslova nabito. Pořadatelé měli připraveny dvě přestávková vystoupení . V prvním předvedly svoje atraktivní show mladé mažoretky z Lažánek. V Lipůvce se také uskutečnil dětský karneval.

Máte zde ve zpravodajství také možnost shlédnout, kterak se to seběhlo při prvním Farmářském trhu v Kuřimi v letošním roce, kterého jsme se na žádost Města Kuřim, po loňském krachu jiného provozovatele, ujali. Věci se děly nejen na tržišti, ale po té i v sále kulturního domu. Co se týče společného trhu a kultury, určitě nechceme, aby to bylo naposled. Pořádání různých kulturních akcí je nám bližší než trhy.

Fotbalisté FC Kuřim prošli podzimní „revolucí“. Výbor se rozhodl po loňské sezóně pro radikální změnu koncepce v práci s vlastními odchovanci. V předminulém roce vytvořil a přihlásil do soutěže OP Brno venkov svoje béčko, které tvořili v převážné části dorostenci. To vyhrálo hned IV. třídu okresu Brno venkov a nyní hraje III.třídu. Jak výbor FC Kuřim řekl, „nebudeme se celé roky piplat s dětmi, než se z nich stanou muži, kteří nakonec odejdou jinam aniž bychom jim dali šanci se  i nadále v Kuřimi uplatnit a Kuřim reprezentovat“. Klubu je levnější dát šanci vlastním odchovancům hrát za Kuřim. I to je zrcadlo kvality činnosti v předcházejících letech, ale i motivace pro současníky nižších věkových kategoriích.  Rozešli se sice s tzv. krajánky v dobrém, kteří do té doby za FC Kuřim A hráli, ale do nového ročníku Krajského přeboru 2013 – 2014 vstoupili s radikálně omlazeným týmem.  Tým doplnili některými hráči béčka a některými z loňských dorostenců. Po mizerném začátku sezóny se začali postupně zvedat ze sestupových míst. Chtěli jsme vidět, jak chtějí navázat na zlepšený podzim v rámci zimní přípravy, a tak jsme si s kamerou zašli natočit část utkání, které bylo předposledním přípravným zápasem před jarní polovinou soutěže. Utkali se se Slovanem Brno. Jejich naděje na udržení v KP Jm kraje, nebo spíše předpokládané pozice mimo setupové pásmo, můžete posoudit sami. Náš odvysílaný záznam se také stal videomateriálem pro trenéry k rozboru chyb a pozitiv, kde se mohou hráči sami sebe vidět při utkání.

Pozvánka na 2.Farmářský trh v Kuřimi.

Ples Základní školy v Lipůvce.

Ples Občanského sdružení Spolu v Drásově.

Dětský karneval v Chudčicích.

Dětský karneval v Lipůvce.

1.Farmářský trh v Kuřimi a jazzový koncert se uskutečnily o Valintinských svátcích. Trh proběhl v klidu, ale bude to v březnu trochu jinak lepší nejen pro mě, ale i pro trhovce. To víte, učím se. Proběhl však na podvečerním jazzovém swingovém koncertu i s komponovaným a zpívaným blahpřáním pěveckého sboru Pavlíny Zámečníkové (SPZ Kuřim), se kterým občas mediálně spolupracuji. Mé maličkosti Prducha (pracujícího důchodce) zpěvně blahopřáli k nastávajícímu, nyní při realizaci tohoto internetového vysílání již proběhlému životnímu polojubileu. Písničku jsem posléze upravil do vysílání, aby věděli všichni, kteří do té doby zpívalianiž by oni věděli o čem, do praktické reality očím a mozku, o čem právě odzpívaný text je.

Příprava na fotbalové jaro 2014 v FC Kuřim : Slovan Brno.

Pěkný den a pěknou podívanou.

()

Zanechte vzkaz

Březen 2014
Po Út St Čt So Ne
« Úno   Dub »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :