iKotva137. Hodonínské smyčcové kvarteto a Jindra Goldmanová v Libušině galerii. Vánoční koncert ZUŠ Kuřim.

Pondělí, Prosinec 20, 2010
Napsal Aleš Kadlec

Hodonínské smyčcové kvarteto a Jindra Goldmanová se společně představili ve vánočním koncertu v Libušině galerii v Malhostovicích. Ve druhém  vánočním koncertu vystoupili žáci Základní umělecké školy v Kuřimi ve školním komorním sálu. Oba koncerty byly zážitkem nejen proto, že se uskutečnily před Vánocemi.

Hodonínské smyčcové kvarteto v minulosti již několikrát vystupovalo před Vánocemi v kuřimském kostele svaté Maří Magdalény. Tentokráte však vystoupili v Libušině galerii v Malhostovicích. My jsme ho zaznamenali. Pro odvysílání jsme ho proložili několika sériemi videobrazů se zde námi již v minulosti zaznamenaných výstav a vernisáží malířů a sochařů.

Ještě před vznikem Libušiny galerie prováděla Obec Malhostovice generální rekonstrukci Obecního domu, dříve hostince u Jarolímů. Starosta Obce pan Petr Grünwald při této příležitosti slavnostního otevření pozval malíře Miroslava Pospíšila ze sousedního Čebína.

Libušina galerie vznikla nezávisle k tomuto objektu. Vznikla sice až po slavnostním otevření, ale původně sídlila v budově Obecního úřadu v prostorách předtím nedávno odstěhované Základní školy I. stupně, která zase odešla do nově rekonstruovaných prostor po bývalém obchodním středisku v Drásově. Až při příležitosti provádění rozsáhlých oprav na objektu Obecního úřadu a dvora, přes který se chodilo do původné umístěné galerie, galerii Obecní úřad nabídl náhradní objekt rekonstruovanou budovu Obecního domu. Takže se galerie přestěhovala do současného objektu, kde působí dodnes.

Budiž řečeno, že obec tak našla trvalé uplatnění pro opravený objekt kulturně společenské činnosti více než místního významu a navíc má trvale užívaný prostor i pro vlastní akce jako jsou přednášky apod.  Činnost galerie připomínáme i námi koncertem proloženými sériemi videoobrázků z výstav a vernisáží, které zde v minulosti proběhly. V těchto sériích však nejsou doloženy jen akce, které se zde uskutečnily, jde pouze o menší část.

15. prosince se uskutečnil v komorníém sále ZUŠ Kuřim vánoční koncert žáků hudebního a literárně dramatického oboru zdejší Základní umělecké školy vstahující se především k Vánocům.

Pěkný den.

()

Zanechte vzkaz

Prosinec 2010
Po Út St Čt So Ne
« Lis   Led »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :