iKotva132. Dvanáctihodinovka na kole. Slavnost slabikáře v ZŠ Kuřim Tyršova. Bez komentáře: kácení u sokolovny, ministr v ZŠ Jungmannova. Archiv 2007.

Středa, Listopad 17, 2010
Napsal Aleš Kadlec

TJ Slovan Podlesí (Kuřim) pořádal cyklistické závody kolem Babího Lomu. Kulturní program na předvolebním mítinku ODS. Slavnost při předávání slabikáře v ZŠ Kuřim Tyršova v budově na Komenského ulici. Libušina galerie – podzimní vazby květin. Bez komentáře. Kácení olší u hřiště vedle sokolovny před zraky předškoláků MŠ Brněnská. Rozhovor ministra školství na chodbě školy s vedením města a školy. Archiv z roku 2007 – Vernisáž v Libušině galerii, malíř Jiří Kristen. Ochotnický soubor TJ Sokol Moravské Knínice: Čarodějný bál. Ochotnický soubor z Vídně v Hradčanech u Tišnova.

TJ Slovan Podlesí pořádal cyklistickou dvanáctihodinovku pod kopcem Babí Lom spojující Kuřim a Lelekovice.

Místní sdružení ODS Kuřim pořádalo v rámci předvolebního mítinku kulturní program. Byli jsme pozváni, avšak upozornili jsme pořadatele, že reportáž z kultury odvysíláme až po volbách. Tak je zde.

Slavnost předávání slabikáře byla pořádána v budově Komenského, kam chodí děti prvních a druhých tříd ZŠ Kuřim Tyršova 1255. Při této příležitosti si prvňáci nastudovalii pro svoje blízské pěkné představení.

Malířka Libuše Vyskočilová v Libušině galerii pořádala vernisáž, v jejímž rámci se uskutečnily vazby květin. Ne vše se nám do reportáže vešlo, tak to připojujeme nyní.

TJ Sokol Kuřim měl potřebu pokácet vzrostlé olše u hřiště vedle sokolovny. V souladu s povolením odboru životního prostředí MěÚ byly pokáceny. Přihlížely však k jejich kácení i děti z MŠ Kuřim Brněnská.

Ministr školství Mgr. Josef Dobeš zavítal do ZŠ Kuřim Jungmannova 813. Mimo jiné hovořil s ředitelem škkoly a vedením městského úřadu v Kuřimi na chodbě v neformálním rozhovoru, ve kterém dovysvětloval některé nejasnosti kolem koncepce dalšího rozvoje školství. Natočili jsme tento neformální, ale o to věcnější, rozhovor ministra s vedením školy a Města Kuřimi.

V létě roku 2007 se uskutečnila vernisáž v Libušině Galerii významného českého malíře Jiřího Kristena.

Ochotnický soubor TJ Sokol Moravské Knínice nastudoval divadelní představení Čarodějný bál.

V červnu 2007 se na pozvání Obecního úřadu v Hradčanech u Tišnova uskutečnilo divadelní představení ochornického krajanského spolku Vlastenecká omladina z hlavního města Rakouska Vídně. V první části můžete shlédnout reportáž z představení.

Ve druhé části přinášíme povídání o tomto krajanském ochotnickém spolku.

Pozvánka na Silvestrovský myslivecký ples do Moravských Knínic.

Pěkný den.

()

Zanechte vzkaz

Listopad 2010
Po Út St Čt So Ne
« Říj   Pro »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :