iKotva 65. Den obce „Kynice“ s Burčáky. Fotbal dorostu FC Kuřim:FC Forman Boskovice

Úterý, Listopad 17, 2009
Napsal Aleš Kadlec
  1. Den obce Moravské Knínice se po hodech pořádá od roku 2000 při příležitosti vysvěcení praporu obce.
  2. Sestřih mistrovského utkání Přeboru Jihomoravského kraje staršího dorostu dvou sousedů v tabulce. FC  Kuřim a FC Forman Boskovice.

Přehled starosty obce Moravské Knínice o jednotlivých na sebe navazujících událostí při „příjezdu sv. Martina na bílém koni do Moravských Knínic“. S nástupem mikovických Burčáků šlo o první zahřívání stárků a předzvěst pokračování již několikaleté dobré spolupráce cimbálové muziky Burčáci s kynickou chasou. V roce 2008 se tahoun Kyničanu Martin Kšica, syn starosty obce, zúčastnil mezinárodní soutěče verbuňků ve Strážnici za účasti více jak čtyř set soutěžících. Získal tam cenu poroty ze předvedený soutěžní verbuňk. Vynikající cimbálová muzika Burčáci ho doprovázela při jeho soutěžním tanci a tak má i podíl na jeho ceně poroty. I letos spolupráce Burčáků s kynickou chasou byla na jedničku s hvězdičkou. V převážné míře nezačínali jednotlivé skladby sami, nýbrž pouze se přidávali k začátkům zpěvů nejen Kynické chasy, ale i hostů, kterých zde bylo z obcí blízských i vzdálených na včerejších Markétských hodech třicet.

Fotbalisté staršího dorostu FC Kuřim se v posledním kole podzimní části ročníku 2009/2010 v domácím prostředí střetli s mladými fotbalisty FC  Forman Boskovice. Úporně se bojovalo hlavně ve středu hřiště o každý míč. Hosté u Boskovic působili sehranějším dojmem, i když od první minuty prohrávali po dvaceti sekundách 1:0. Nakonec před oběma brankami bylo několik závarů. Z jednoho z nich před brankou Kuřimi odpískal sudí penaltu jako výsledek vzájemného úporného boje. Nikdo mezi diváky i mezi hráči o objektivnosti penalty nediskutoval a tak bezděky dali rozhodčímu za pravdu, že rozhodl správně. Přesto oproti jiným zápasům, se toho před brankou zase až tak moc neudávalo, takže náš střihový záznam, i se zpomalenými sekvencemi nejzajímavějších okamžiků zápasu, se nám vešel do čtrnácti minut. Po podzimu přezimují kuřimští starší dorostenci na dvanáctém místě ze čtrnácti účastníků přeboru s šestnácti body. FC Boskovice jsou na třináctém místě se ztrátou jednoho bodu na Kuřim.

Nashledanou

()

Zanechte vzkaz

Listopad 2009
Po Út St Čt So Ne
« Říj   Pro »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :