iKotva536. Kuřimští Rentiéři hráli v M. Knínicích. Nejlepší verbíři Brněnska a pozvánka do Strážnice. Ples TJ Sokol Chudčice. Fotbal žáků Kuřim : Podluží. KBL, Aprílový maraton. Velikonoční stolní tenis Sokola Kuřim. Volejbal žen DDM Kuřim. Manželé Kondeiovi v Stříbrzském mlýně Ivančice. Zd. Korčian a nový kostel v Horní Lipové v Jeseníkách.

Sobota, Duben 15, 2017
Napsal Aleš Kadlec

Kulturní část zpravodajství.

Komentované zprávy. Kuřimská country kapela Rentiéři hrála v Knínickém hostinci. Kvalifikační soutěž o Nejlepšího tanečníka Slováckého verbuňku z oblasti Brněnsko pořádali v Moravských Knínicích. Vítězové kvalifikace postupují na Národopisné slavnosti 22. – 25. června 2017 ve Strážnici. Ples TJ Sokol Chudčice s kapelou Jiřího Helána. V rámcí předtančení byl předveden tanec ve stylu Pole dance.

Kultura bez komentáře. 4.dubna oslavil potomek malíře Alfonse Muchy, autora Slovanské epopeje a kuřimský malíř, také rodák z Ivančic jako A.Mucha pan Rudolf Kondei 96 narozeniny. Několik let máme v archívu jeho návštěvu v galerii Stříbrzský mlýn u Ibvančic, kde byli s manželkou předat do galerie několik svých obrazů.   Člen vlády Valašského krále Bolka Polívky a  jeho dlouholetý spoluherecký kolega Zdeněk Korčián si s manželkou postavili penzion U lenivého heligónu, kde se tedy v Jeseníkách usadil, přímo v Horní Lipové. I zde je jednou z hnacích sil místního dění a zasel do samosprávy a veřejnosti myšlenku, kterou pospéze s přáteli do praxi i zrealizoval. Postavili zde kostelík v Horní Lipové. V reportáži uvidíte, jak s místním farářem, jemuž byl kostelík svěřen do správy, ukládají dle tradic do špičky věžičky kostela listinné údaje o této současné době.

Sportovní zprávy. Souhrn výsledků starších a mladších žáků FC Kuřim k obrazové reportáži utkání mezi týmy Kuřimi a Podluží. KBL. Kuřimská běžecká liga běžela 1.dubna 2017 druhý závod, Aprílový maraton. Rozhovor s ředitelem závodů Alešem Sikorou. Stolní tenis – Velikonoční turnaj každoročně pořádá TJ Sokol Kuřim. V závěru jsme pořídili rozhovor o závodu s jeho hlavním organizátorem Liborem Vojancem.

Sportovní záznamy.  Volejbal ženy – Výsledky žákyň a 1.set DDM HIPPO Kuřim : Minerva Boskovice kategorie žen. Uvádíme střihovou reportáž fotbalového utkání starších žáků mezi týmy FC Kuřim : FKM Podluží s fotbalovým klubem mládeže Podluží.

Pěkný den.

()

Zanechte vzkaz

Duben 2017
Po Út St Čt So Ne
« Bře   Kvě »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :