iKotva534. Konec karantény. Město s A. Babišem o škole a plánech. Generálka na nádraží. Koncert pedagogů ZUŠ s koláží zimy v Kuřimi před 21 lety. Poslední kolo Ferinovy ligy.

Pátek, Duben 7, 2017
Napsal Aleš Kadlec

Státní veterinární zpráva vyhlásila konec karantény drůbeže po Ptačí chřipce. Projektování kuřimské Radnice a informování Andreje Babiše o další modernizaci v ZŠ Kuřim Jungmannova 813. Začala rekonstrukce nádražních kolejí, podchodu a nástupišť v Kuřimi bez omezení vlakového provozu. ZUŠ v Kuřimi zorganizovala každoroční koncert svých pedagogů. Na dva čtyřruční klavíry hráli Iva Hrbáčková s Markétou Milkovou a Peter Kučera s Petrem Jedličkou. Zahráli Rondo Bedřicha Smetany. Klavírní trio Markéta  Milková, Lenka Pokorná a Vít Coufal zahrálo Duett Roberta Schummana. Dva klavíry, Markéta Milková a Peter Kučera zahráli Slzy Sergeje Rachmaninova. Uvidíte autorské kladby Antonína Jarůška při jeho hraní na kytaru, dále uvidíte autorské kladby Petry Punčochářové v jejím podání a doprovodem hraní na okulele. Také uvidíte společnou autorskou kladbu Inky Juříčkové a Ondřeje Zámečníka.  V posledním příspěvku z koncertu v ZUŠ Kuřim uvidíte zahrát skladbu Vittoria Montiho Čardáš v provedení Petera Kučery na klavír s Josefem Kolářem na klarinet. My jsme v celém průběhu koncertu přimixovali archivní obrazovou koláž bílé zimy v Kuřimi roku 1996. Ve sportovní části uvádíme házenou nejmladší žákovské kategorie SK Kuřim, který uspořádal první ročník miniházené přípravek. Nazval soutěž hranou systémem podzim – jaro Ferinova liga. (Patrně proto ji nazval Ferrinova, neboť zakladatelem házené v Kuřimi a jejím dlouholetým předsedou byl Ing. František Ondrášek. Štafetu z jeho rukou převzal jeho syn Petr, jenž je spoluatorem maskota klubu Ferina, spolupořadatelem této Ferinovy lih)gy miniházené a trenéž mládeže klubu SK Kuřim. Osmé kolo bylo v prvním ročníku posledním. Včera se uskutečnilo slavnostní vyhlášení ligy, které uvedeme ze záznamu v některém z příštích zpravodajství.

Budiž na závěr řečeno, jsme sice za zájem trenérů rádi, především mládeže, ale jsme na roztrhání. Téměř každý v našem okolí, kdo něco bohulibého a záslužného tvoří, tak chce nebo nás žádá, abychom jejich bohulibou a motivující činnost natočili a zdokumentovali. Děláme to sice rádi, ale je to hektické. Nejen to jednodušeji zaznamenat, ale hlavně následně to pracněji nastříhat do vysílání.

Pěkný den.

()

Zanechte vzkaz

Duben 2017
Po Út St Čt So Ne
« Bře   Kvě »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :