iKotva491. II. ročník závodů kuřimských hasičů TFA o Putovní galetku TV KOTVA K A.

Čtvrtek, Září 15, 2016
Napsal Aleš Kadlec

Spolupořádali jsme ve spolupráci s výjezdovou jednotkou kuřimských hasičů závody jednotlivců TFA v sobotu 10.září 2016. Hlavní putovní cenu pro muže a ženy jsme nechali vyrobit ze skla s nápisem SDH Kuřim. Naše logo si „odbýváme“ na pozornosti pro každého závodníka, jenž nastoupí na start závodu. Loni to bylo tričko s natištěným nápisem, letos ručník opět s naším logem a nápisem, tentokráte vyšitým, aby při praní ručníky nepoštěly barvu. Z více jak třiceti přihlášených pouze dva startující tento závod nedokončili a není tedy důvod je zařazavat do reportáže, ale ručník obdrželi, protože vyběhli na trať, která byla pro tentokráte bohužel nad jejich síly.

Jinak byl nově zařazen v soutěžní trati kontejner jako předposlední disciplína na trati závodu. Závodníci si mohli před vstupem za dozoru rozhodčího upravit výstroj a po té byli koordinovaně rozhodčím vpuštěni, uzavřeni, aby v něm byla v kontejneru tma a museli se závodíci hasiči orientovat jen hmatem. Kontejner byl však zvukově prostupný a vše co bylo činěno uvnitř bylo možné kontrolovat zvenku. Závodníci museli najít dvě tlačítka ke klaksonům, když každý měl jiný zvuk, a nohama vykopnout mezi nimi namontované dveře. Mělo by to vůči praxi u zásahu simulovat vniknutí hasiče do hořícího zakouřeného domu, kde nemá možnost se zrakem orientovat.

Všichni zvládli kontejnerovou překážku dobře, mimo oněch dvou, kteří vzdali již u dřívějších disciplín na kanystrech. Splnění ostatních disciplín můžete vidět na vlastní oči, není třeba to komentovat.

Moderoval tuto činnost startujích přímo na závodišti Vítězslav Schimmerle. Podle nás dobře. Někteří startující dodali o sobě na připravených lístcích informace, které potom byly odmoderovány v průběhu jejich startu. Podle našich představ těch informací o sobě samých, ale i o činnostech sborů, ve kterých působí, mohlo být více, již z hlediska vlastní akustické propagace, která snímaný reálný obraz nijak neruší.

Pro případ potřeby byl po celou dobu přítomen vůz RZP, který však nemusel zasahovat.  Na symbolické zahájení závodů jsme pozvali starostu města Kuřimi Mgr. Ing. Drago Sukalovského, který pronesl několik vlídných a povzbudivých slov. Ředitelem a startérem závodů byl velitel místní zásahové jednotky Roman Dufek, koordinátorem přípravy a průběhu závodů a autorem trati byl Aleš Bauer, moderoval a evidenci startujících prováděl Vítězslav Schimmerle, pokladnu, ceny a diplomy měla v referátu Eva Doubková, stravování měl na starosti Václav Pokorný, hlavním finančním garantem byl Aleš Kadlec, TV Kotva. Závody proběhly bez zadrhnutí nebo technických problémů i díky deseti odborně a technicky zdatným rozhodčím u jednotlivých disciplín.

Pěkný den.

()

Zanechte vzkaz

Září 2016
Po Út St Čt So Ne
« Srp   Říj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :