iKotva449. Vánoční koncert žáků ZUŠ Kuřim.

Úterý, Únor 9, 2016
Napsal Aleš Kadlec

16.prosince pořádal hudební odbor kuřimské Základní umělecké školy Vánoční koncert 2015. Hudební doprovody obstarali kantoři MgA Dagmar Barašová, MgA. Štěpán Graffe, zástupkyně ředitelky Naděžda Chocholáčová, BcA. Jana Chocholáčová, Petr Jedlička mladší, MgA. Peter Kučera, Barbora Kuncová, Mgr. Markéta Milková. Vystoupili v něm nejlepší žáci. Připravovali se pro úvodní vystoupení v zadní části komorního sálu žesťové kvinteto Jiří Culek, Josef Hynšt, Václav Sýs, Jakub Vágner a Ondřej Veselovský. Vlastního koncertu se dva z nich nezúčastnili z důvodu náhlé nemoci. Ve druhém vystoupení účinkoval pěvecký sbor začínajících zpěváčků Kuřimská kvítka. Ve třetím vystoupení se představilo duo zobcových fléten Bohusla Jelen a Vojtěch Trnečka. Ve čtvrtém vystoupení zahrál Šimon Janík na akordeon, v pátém zahrála Johana Kratochvílová na kytaru. V šestém čísle programu účinkoval Komorní soubor tvořený žáky a žákyněmi Ludmila Hlucháňová hrající na klávesy, Anna Keprtová a Ivana Vostřejšová na zobcové flétny, Eliška Veselá na kytaru.

V sedmém vystoupení hrálo Komorní trio Matěj Machač na akordeon, Martin Prokop na klavír a Jan Trnavský na violoncello. V osměm bloku vystoupili žáci pěveckého oddělení Martin Prokop, Sára Bartončíková,  Marek Boček, Anna Bulgurovská, Maria Bulgurovská, Petr Findura, Adriana Flimmelová, Zuzana Homolová, Eliška Klíčová, Hana Sklenářová, Petra Sklenářová, Lenla Strašáková, Martin Strašák, Zuzana Svobodová, Tereza Sýsová a Tereza Šindýlková.  V devátém čísle zahrál fanfáru Dominik Němec na trubku.

V desátém čísle zahrála Hana Sklenářová na housle Koncert G dur.1.větu od G.B.Vonttiho.

Kytarové trio Štěpánka Badinová, Eliška Veselá a Martin Redrup zahráli v jedenéctém vystoupení s koledami. Ve dvanáctém zahrálo Violoncellové kvarteto Sofie Kryštofová, Dorothea Kytnerová, Jiří Burian a Tomáš Václavek tři koledy. Ve třináctém čísle programu zahrálo flétnové trio Eliška Starostová, Hana Sklenářová a Šárka Pokorná. Ve čtrnáctém vystoupení zahrálo Kytarové duo Adéla Václavíková a Martin Votýpka.

V pátém vystoupení účinkovala houslistka Kateřina Bártková a zahrála Sonatinu 1.větu.

V šestnáctém vystoupení zahrál a zazpíval Folkový soubor vedený zástupkyní ředitelky Naděždou Chocholáčovou v Cyklu vánočních koled. Ve Folkové m souboru hrají a zpívají Tereza Homolová, Petra Sklenářová, Eliška Klíčová, Zuzana Svobodová, Lenka Tomášková, Veronika Imrichová, Hana Sklenářová, Sofie Kryštofová, Jan Trnavský a Adam Janík.

V předposledním vystoupení koncertu nejprve vystoupili Pěvecký sbor Cantando a Folkový soubor se směsí vánočních koled. Nacvičila a dirigovala ředitelka ZUŠ Kuřim Pavlína Zámečníková.

V posledním vystoupení Pěvecký sbor Cantando, Pěvecký sbor Pavlíny Zámečníkové, Folkový soubor a hosté Zuzana Homolová, Petr Homola, Václav Sýs, Marek Šudák, Patrik Šudák a Tomáš Votýpka společně zazpívali českou mši vánoční. Tu však nahranou z technický důvodů nemáme. Koncert připravili MgA. D.Barašová, MgA. Š.Graffe, N.Chocholáčová, BcA. J.Chocholáčová, Mgr. A.Jarůšek, P.Jedlička mladší, P.Kratochvílová, MgA. P.Pálenský, MgA. M.Szendiuchová, BcA. P.Vydra, O.Zámečník, P.Zámečníková, P.Zámečníková mladší a F.Šťastný.

Pěkný den

()

Zanechte vzkaz

Únor 2016
Po Út St Čt So Ne
« Led   Bře »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :