iKotva135. Cecilské hody v Lipůvce. Basketbal SKB Kuřim : Jiskra Kyjov

Středa, Prosinec 8, 2010
Napsal Aleš Kadlec

V tomto čísle Vám nabízíme reportáž z hodů v Lipůvce a basketbalové utkání Oblastního přeboru II. Jihomoravského kraje mezi týmy SKB Kuřim a Jiskrou Kyjov. Na závěr jsme se zeptali trenéra hostí, jak to vypadá v Kyjově s basketbalem.

V tomto čísle Vám nabízíme reportáž z hodů v Lipůvce pořádané k svátku svaté Cecílie, která je patronkou zdejšího kostela. hody začaly pátečním podvečerním lampionovým průvodem přeškolních dětí a nejmladších školáků.

V sobotu kolem poledne vyrazili stárci za zvaním občanů Lipůvky na večerní hodovou veselici.

Při té příležitosti se stavili u opětovně zvolené starostky Obce Lipůvkas Mgr. Aleny Kristýnové pro hodové právo. Tentokráte však přišli i s dary a pozornostmi, jinde námi doposud neviděnou a nezaznamenanou, jimiž vyjádřili svoje sympatie i k jejímu znovu zvolení.  Budiž řečeno, že má hlavní zásluhu na tom, že obec začala podporovat kulturu, školství, hasiče nad rámec poivinností obce ze zákona jako zřizovatele SDH a v neposlední řadě i sport. To vše při omezených možností rozpočtu malé, obce v doposud zde v Lipůvce v nevídaném rozsahu.

Večer zatančili nejmenší půsmo na lidové říkanky a písničky, dále mladší společně staršími dětmi a mládeží, po té přišla ke slovu tradiční Moravská beseda dospělých stárků. Nakonec všichni stárci vyzvali zde přítomnou starostku a jejího manžela (trenéra dorostenců fotbalistů ASK Lipůvka) do kola na sólo pro starostu. V neděli se sešli na náměstí, aby nejen děti a mládež, ale i stárci předvedli včerejší večerní program pod hodovou májou vstyčenou před zbrojnicí SDH Lipůvka. Této akce se v případě diváků již tradičně schází tolik lidí, že by sál pro ně musel mít několika násobně velkou kapacitu.

Basketbalisté SKB Kuřim sehráli utkání s vedoucím týmem soutěže Oblastního přeboru II. Hosté z Kyjova předvedli řadu pěkných akcí a dařila se jim lépe střelba než domácímu týmu a tak vcelku zaslouženě vyhráli.

Pěkný den

()

Zanechte vzkaz

Prosinec 2010
Po Út St Čt So Ne
« Lis   Led »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :