iKotva 59. Kuřimské hasičské hody. Archív 2008: jiné aktivity nacvičovatelek besed stárků

Pondělí, Říjen 26, 2009
Napsal Aleš Kadlec
  • Kuřimské hasičské hody 2009.
  • Pozvánka SDH Kuřim na Vánočního kapra.
  • Archív 2008. Nacvičovatelka besedy hasičů paní Patricie Sýsová se svým kroužkem DDM Kuřim na taneční soutěži v Drásově.
  • Archív 2008. Nacvičovatelka besedy hasičů paní Kateřina Dziaková z pohledu loučení se školním rokem žáků ZŠ Tyršova, kde vyučuje.

V úvodu celková přehledová zpráva o průběhu kuřimských hasičských hodů.

Vrcholem každých hodů jsou besedy. Nejinak tomu bylo i na hasičských. V kategorii mladších se besedy tancovaly jak před hasičskou zbrojnicí, tak v hodovém sálu v kuřimském kulturním domě.

Besedy stárků se tančily před hasičskou zbrojnicí, pod májou u kulturního domu na náměstí Osvobození a večer v kulturním domě. My jsme použili do jedné nahrávky besedu před kulturním domem a v sálu KD.

Stárci si chystají na půlnoc ještě jednu taneční vložku. Jak besedy tak i půlnoční tanec se stárky připravovaly paní Kateřina Dziaková a Patricie Sýsová. Že k tomu měly všechny předpoklady můžete posoudit v archivních nahrávkách, které uvádíme po skončení aktuálních záznamů z hodů. A věřte, bude se na co dívat.

Nyní shlédnete průvod od hasičky pod máju a sestih atmosféry letošních hodů.

Po hodech neskládají hasiči ruce v klín z pohledu společenských aktivit, nýbrž pořádají v polovině prosince zimní hasičské závody mužů a žen v požárním útoku. Soutěží se o Vánočního kapra. Na vítěze čekají tři kapři. Jeden putovní velký skleněný s hasičskou přilbou, druzí kapři jsou menší taktéž sklenění. Ty získávají první tři družstva v soutěži do trvalého držení, třetí živí, které si musí vlastníma holýma rukama chytit určení zástupci týmů v hasičské kádi. Pozvánková upoutávka je sestřihem z loňského závodu o Vánočního kapra.

Z našeho nejprve uvádíme nahrávku vztahující se k činnostem paní Patricii Sýsové a tanečnímu kroužku při Domě dětí v Kuřimi, který vede. Paní Sýsová s dětmi předvádí na plesech a mnohých dalších akcích, co se její svěřenci již naučili. Nutno dodat, že výsledky má velmi dobré. Ukázku, kterou uvádíme, je z taneční soutěže Dance Drásov 2008.

Dále z našeho uvádíme nahrávku vztahující se k činnostem  paní Kateřiny Dziakové. Jde o velmi úsměvné a recesivní loučení žáků devátých tříd v ZŠ Kuřim Tyršova s učiteským sborem a definitivním skončením základní školní docházky  v roce 2008.

Nashledanou

()

Zanechte vzkaz

Říjen 2009
Po Út St Čt So Ne
« Zář   Lis »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :