iKotva 30. Kulturní magazín

Středa, Červen 24, 2009
Napsal Aleš Kadlec

Aktuálně: Pasování v MŠ Kuřim Brněnská. Pěvecký koncert v ZUŠ Kuřim. Dance Drásov 2009. Jiří Pavlica a Hradišťan při křestu Zlaté desky. Odložený Lažanský dětský den. Z archivu: Nová ZOO v Kuřimi. Vernisáž Moravskoslezských výtvarníků (březen 2007). Vernisáž dnes již zesnulého Františka Jurka (duben 2008). Plesy v Kuřimi v roce 2009.

Pasování na prvňáčky jsou oblíbenou zahradní slavnosti nejen mezi dětmi, ale především mezi rodiči a dalšími příbuznými. Nyní Vás zavedeme do školky v Kuřimi na Brněnské.

Pěvecký souborům se v kuřimské ZUŠ daří díky píli, zájmu a nasazení zdejší učitelky Mgr. Pavlíny Zámečníkové. Na koncert letos na jaře vás nyní zavedeme.

Nejprve se podíváme, jak to šlo těm nejmladším pěvcům.

Nyní máte možnost posoudit žáky, kteří se sborovému zpěvu věnují již déle.

Pěvecký sbor dospělých K-dur

Jiří Pavlica a Hradišťan na festivalu Indies Scope v Kuřimi – Křest Zlaté desky.

Posleddním aktuiálním příspěvkem je reportáž z Lažanského sokolského dětského dne.

Z našeho archívu Vám nejprve nabízíme první okamžiky slavnostního otevření Zoologické zahrady v Kuřimi.

Ve druhé příspěvku se podíváme do Libušiny galerie v alhostovicích na vernisáž více výtvarníků uskutečněné v březnu 2007.

V Libušině galerii zůstaneme, jen se v časové ose posuneme o 13 měsíců dále. Podíváme se na vernisáž kmenového malíře Ottovy galerie ve Vídni, jenž vloni v létě náhle umřel. František Jurek maloval převážně grafiky a z jeho děl přímo příští radost a pohoda. Na žádném jeho obraze nechybí nejméně jeden havran sympaticky shlžející na svět kolem něho. František Jurek bydlel v Žernůvce u Tišnova, pokud zrovna nepobýval v rakouském hlavním městě. Na vernisáži hudební část vytvořil hudební soubor brněnského loutkového divadla Radost.

Nyní uvádíme benefiční ples Oblastního sdružení ODS Brno-venkov včetně návštěvy zařízení, pro které byla benefice určena.

Nyní máte možnost vycítit atmosféru Reprezentačního plesu města Kuřimi.

Nashledanou

()

Zanechte vzkaz

Červen 2009
Po Út St Čt So Ne
« Kvě   Čec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :