Zkušební vysílání iKotva

Čtvrtek, Duben 23, 2009
Napsal Aleš Kadlec

Dobrý den. Vítáme Vás na našich nových stránkách. V tomto vysílání uvidíte výjezd kuřimských hasičů, nalezení ukradeného malhostovického Smírčího kamene a moderní vytápění ZŠ v Chudčicích tepelným čerpadlem.

K požáru v areálu bývalého zemědělského družstva v Čebíně vyjížděli Kuřimští hasiči 23.ledna. Zásahu se zúčastnili ve spolupráci s HZS Tišnova a Drásova. Při práci se svařovací technikou došlo v dílně rozebírající automobily zřejmě ke vzplanutí vytečeného benzínu. Hasiči byly na místo přivolání neprodleně a tak rozsah škod není tak velký. Jeden pracovník utrpěl popáleniny, ty však jeho život neohrozily. Příčiny, ale především míra zavinění je předmětem dalšího vyšetřování.

V Chudčicích byla provedena rekonstrukce vytápění školy netradičním ekologicky čistým způsobem. Starosta obce nám k této investiční akci výměny topení školy uvedl. Viz videopříspěvek.

Jen několik dní po ztrátě historické památky Smírčího kamene mezi Nuzířovem a Lipůvkou se po mediální kampani tento kámen opět objevil, jako by odhozen, asi 30 metrů od jeho původního umístění. Byl poznamenán značnými škrábanci, které nasvědčují, že sem byl zpět odněkud přivezen. Nyní dochází k jeho restaurování v kamenictví pana Ploce v Žernovníku. Byl vedením obce požádán o jeho zpětný návrat se zabetonováním, aby se tak zamezila jeho další případná ztráta. Tato událost svědčí o úrovni některých spoluobčanů, neboť tento jinak bezvýznamný pískovcový kámen zde vydržel do dnešních dnů přes několik století a podobných kamenů nemající žádnou historickou a především morální hodnotu je kolem Malhostovic ve dvou lomech u Čebína víc jak dost.

()

Zanechte vzkaz

Duben 2009
Po Út St Čt So Ne
    Kvě »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Archiv

    Počítadlo návštěv

    Celkem :
    Online :